Dağ Çileği Faydaları ve Zararları

admin39
4 dk okuma süresi

Dağ çileği son derece ilginç bir meyvedir. Bu nedenle dağ çileği faydaları ve zararları merak edilir. Bu meyve özellikle ağızda yaralanmalara neden olan virüslere karşı etkilidir. Kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlar. Bu nedenle damar tıkanıklığı, kalp krizi gibi kalp ve damar hastalıklarına karşı insanları korur.

Dağ Çileği Nerelerde Yetişir? Besin Değeri

Çoğunlukla dağ çileği sulak alanlarda yetişen bir meyvedir. Fındık bahçelerinde sıklıkla görülür. Patika kenarlarında ve yaprak altlarında da bu meyveye rastlamak mümkündür. Dağ çileği yaban çileği ismi ile de bilinir. Bir porsiyon dağ çileği yaklaşık 40 kaloridir. Bunun yanında içeriğinde 6,88 gram karbonhidrat, 0,50 gram yağ, 2 gram protein, 3,75 mg sodyum, 2,50 gram lif, 181,25 mg potasyum, 10 ui A vitamini, 81,25 mg C vitamini bulunur.

Dağ Çileği Ne İşe Yarar?

Genel kapsamda dağ çileği faydaları ve zararları araştırılan bir konudur. Dağ çileği yapısında C vitamini çok fazla bulunur. B vitamini sigara nedeniyle meydana gelen damar tahriplerini engeller. Ciltte meydana gelen sivilce ve aknelerin giderilmesini sağlar. İdrar söktürme özelliği vardır. Romatizma ağrılarının azalmasına yardımcı olur.

Dağ Çileği Kurusu Faydaları

Genel itibariyle dağ çileği kurusu faydaları en çok merak edilen konulardan biridir. Dağ çileği az şekerlidir. Bu nedenle kurusu ara öğün olarak tüketilebilir. Sivilce ve akne oluşumuna engel olur. Kansere karşı koruma özelliği bulunur. İdrar söktürücü etkisi vardır.

Dağ Çileği Reçeli Nasıl Yapılır?

Bilindiği gibi dağ çileği faydaları ve zararları yanında dağ çileği reçeli yapımı da merak edilir. Önce şeker ile su kaynatılır. Bu karışıma dağ çilekleri ilave edilir. Beş dakika kadar kaynatılır. Çilekler bir süzgeç yardımıyla alınır. Şerbet istenen koyuluğa geldiği zaman içine limon suyu eklenir. En son çilekler tekrar eklenir. Bu şekilde dağ çileği reçeli hazırlanır.

Dağ Çileği Reçeli Faydaları

Benzer nitelikte dağ çileği reçeli faydaları arasında; bağışıklığı güçlendirme, cilt lekelenmelerine iyi gelme, sinirleri kuvvetlendirme, bağırsak kurtlarını dökme, ateş düşürme yer alır.

Dağ Çileği Balı Faydaları

Dağ çileği balı ile sirke karıştırıldığında diş sağlığının korunmasına yardımcı olur. Gül yağı ile karıştırıldığı zaman uyuza ve ufak çıbanlara iyi gelir. Bunun yanında balgama karşı da oldukça etkilidir.

Dağ Çileği Cilde Faydaları

Dağ çileği antioksidan özelliğe sahip olduğu için erken cilt yaşlanmasını engeller. Kırışıklık durumlarını yavaşlatır. Var olan kırışıklık durumlarının görünümünün giderilmesine yardımcı olur.

dağ çileği çayı faydaları, dağ çileği çayı zararları, dağ çileği çayı faydaları ve zararları, dağ çileği çayı alerjisi, dağ çileği çayı, dağ çileği çayı nasıl yapılır, dağ çileği çayı hazırlanışı, dağ çileği faydaları, dağ çileği zararları, dağ çileği faydaları ve zararları, dağ çileği, dağ çileği ne işe yarar, dağ çileği alerjisi, dağ çileği alerji yapar mı, dağ çileği ne işe yarar, dağ çileği şurubu faydaları, dağ çileği şurubu nasıl yapılır, dağ çileği sirkesi nasıl yapılır, dağ çileği sirkesi faydaları, dağ çileği cilde faydaları, dağ çileği reçeli faydaları, dağ çileği reçeli nasıl yapılır

Dağ Çileği Çayı Nasıl Yapılır?

Dağ çileği yaprağının çayı kolay bir şekilde yapılabilir. Kurutulmuş olan dağ çileği yaprakları demliğe alınır. Üzerine kaynar su eklenir kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatılır. Kaymadıktan sonra 20 dakika kadar dinlendirilir. Sonrasında tüketilebilir.

Dağ Çileği Çayı Faydaları

Geniş kapsamda dağ çileği çayı faydaları arasında bağırsakları çalıştırma özelliği bulunur. Besleyici özelliği vardır. Kan akışının kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Doku hasarı durumlarının önlenmesine yardımcı olur.

Dağ Çileği Sirkesi Nasıl Yapılır?

Çilekler yıkanır ve sapları ayıklanır. Çilekler hafif bir şekilde ezilir. Cam bir kavanoz içine alınır. Çilek miktarına bağlı olarak bir miktar şeker eklenir. Sonrasında mayalanmaya bırakılır. Hava almaması için üzerine tülbent örtülür. 40 gün sonra sirke hazır olur.

dağ çileği sirkesi faydaları, dağ çileği sirkesi zararları, dağ çileği sirkesi faydaları ve zararları, dağ çileği sirkesi, dağ çileği sirkesi alerjisi, dağ çileği sirkesi ne işe yarar, dağ çileği faydaları, dağ çileği zararları, dağ çileği faydaları ve zararları, dağ çileği, dağ çileği ne işe yarar, dağ çileği alerjisi, dağ çileği alerji yapar mı, dağ çileği ne işe yarar, dağ çileği şurubu faydaları, dağ çileği şurubu nasıl yapılır, dağ çileği sirkesi nasıl yapılır, dağ çileği sirkesi faydaları, dağ çileği cilde faydaları, dağ çileği reçeli faydaları, dağ çileği reçeli nasıl yapılır

Dağ Çileği Sirkesi Faydaları

Genel kapsamda dağ çileği sirkesi faydaları, ateş düşmesini engeller, bağırsak kurtlarını dökme özelliği vardır, şeker hastası olanlar tarafından kullanılabilir, dişler için çok faydalıdır.

Dağ Çileği Şurubu Nasıl Yapılır?

Çilekler su ile yıkandıktan sonra blenderdan geçirilir. Üzerine şeker ve su eklemesi yapılır. Tel süzgeçten geçirilerek soğuk bir şekilde ikram edilir.

Dağ Çileği Şurubu Faydaları

Diüretik etkisi bulunur. Bu nedenle idrar söktürme özelliği vardır. Bağırsakların temizlenmesini sağlar.

dağ çileği faydaları, dağ çileği zararları, dağ çileği faydaları ve zararları, dağ çileği, dağ çileği ne işe yarar, dağ çileği alerjisi, dağ çileği alerji yapar mı, dağ çileği ne işe yarar, dağ çileği şurubu faydaları, dağ çileği şurubu nasıl yapılır, dağ çileği sirkesi nasıl yapılır, dağ çileği sirkesi faydaları, dağ çileği cilde faydaları, dağ çileği reçeli faydaları, dağ çileği reçeli nasıl yapılır

Dağ Çileği Faydaları

Genel kapsamda dağ çileği faydaları çok fazladır.

  • C vitamini açısından zengin olduğu için antioksidan özelliği bulunur.
  • Cildin temizlenmesini sağlar.
  • Ağızda yara oluşumuna engel olur.
  • Damar tıkanıklığı oluşumunu engeller
  • Hazımsızlık ve mide rahatsızlıklarını engeller.

Çinko Faydaları ve Zararları

Dağ Çileği Zararları

Dağ çileği çok fazla tüketildiğinde dağ çileği zararları oluşabilir.

  • Dağ çileği çok fazla tüketildiğinde ishal, kusma ve mide bulantısı yapabilir.
  • Dağ çileğinin bilinen ciddi bir zararı yoktur.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

x