Chitosan Faydaları ve Zararları

admin39
2 dk okuma süresi

Chitosan faydaları ve zararları, Chitosan içeriği ve kimler kullanmalı gibi araştırılan konu başlıklarını bu yazımızda anlatıyoruz. Bir diğer adıyla kitosan, kabuklu deniz hayvanlarının (yengeç, karides vb.) dış iskeletinde bulunan kitin maddesinden elde edilen bir polisakkarittir Chitosanın en bilinen faydası, kanama olan bölgeye uygulandığı zaman bölgede elektrostatik etkileşimler uygulayarak hücreleri yara ağzına doğru çeker. Bu sayede yaraların kapanmasını ve iyileşmesini hızlandırır.

chitosan ne işe yarar, chitosan nerelerde kullanılır, chitosan kimler kullanabilir, chitosan faydaları ve zararları, chitosan faydaları, chitosan zararları, chitosan alerjisi, kitosan faydaları ve zararları, kitosan faydaları, kitosan zararları, kitosan alerjisi, chitosan, kitosan, kitosan yan etkileri, chitosan ne işe yarar

Chitosan Nedir? Ne İşe Yarar?

Japonya da keşfedilen Chitosan, kıyıya vuran kırmızı yengeçlerden ve kabuklu deniz hayvanlarından üretilir. Japonya da deniz ürünleri çok fazla tüketilmektedir. Aynı zamanda birçok deniz hayvani bazı sanayi alanlarında kullanılır. Bilim adamlarının bu kabukları incelemesi ve bol miktarda kalsiyum olduğunu keşfetmesi ile ortaya çıkmıştır. Chitosan vücuttaki toksinleri vücuttan dışarı atar ve bağışıklık sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Kitosan, doğal kitinden deasetilasyon sunucu üretilir ve kapsül haline getirilerek satışa sunulur.

Chitosan İçindekiler

Kitosan, kitinin alkali bir ortamda deasetilasyon sonucu elde edilen ve bağlı D-Glukozamin ünitelerinden oluşan bir polisakkarittir. Aynı zamanda kitosan ortalama olarak 3.200-2.000.000 g/mol arasında bir değere sahiptir.

Chitosan Kimler Kullanmalı?

Kitosan, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Bu nedenle bağışıklık sistemi düzgün çalışmayan kişiler kitosan kullanarak sağlıklı bir bağırsak sistemine kavuşabilirler. Ayrıca kitosan içerisinde bulunan lif, vitamin ve mineraller cilt ve saç sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Daha sağlıklı bir cilt ve saç sağlığı için, kitosan birçok uzman tarafından önerilmektedir.

Kitosan Zayıflatır Mı?

Kitosan yağ emlilimini engeller. Bu sayede yüksek kolesterol ve lipit hastalarına karşı faydalıdır. Ancak kitosan kilo kaybı üzerinde herhangi bir etkiye sahip değildir. Yine de bazı kullanıcılarda 1 ile 2 kilogram kadar kilo kaybı görülebilir.

Kitosan Hangi Besinlerde Bulunur?

Kitosan sadece kabuklu deniz hayvanlarında bulunur. Kabuklu deniz canlılarının yenilebilir kısımları ayrılarak geride kalan atık miktarının (kabuk kısmının) sadece %18 e yakın bir kısmı değerlendirilir ve kitosan üretilir. Chitosanın bulunduğu deniz hayvanları; Kardies, kerevit, yengeç ve ıstakozdur.

Kitosan Yan Etkileri

Kitosan, deniz canlılarından üretildiği için bu canlılara karşı alerjisi olanlarda bazı yan etkiler görülebilir. Olası kitosan yan etkileri şu şekildedir;

  • Vücudun bazı bölgelerinde kızarıklık ve şişkinlik görülebilir.
  • Deri döküntüsü, şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı gibi reaksiyonlar görülebilir.

chitosan faydaları ve zararları, chitosan faydaları, chitosan zararları, chitosan alerjisi, kitosan faydaları ve zararları, kitosan faydaları, kitosan zararları, kitosan alerjisi, chitosan, kitosan, kitosan yan etkileri, chitosan ne işe yarar

Chitosan Faydaları

Chitosan faydaları ve zararları nelerdir? Chitosan faydaları şu şekildedir;

  • Kitosan, yara olan bölgeye uygulanarak yaranın daha hızlı iyileşmesini sağlar.
  • Bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir.
  • Yüksek kolesterol hastalarına iyi gelmektedir.
  • Vücuttaki fazla yağın emilimini sağlar ayrıca aşırı yağların sebep olduğu kardiyovasküler hasarların azalmasını sağlar.

Brüksel Lahanası Faydaları Ve Zararları

Chitosan Zararları

Kitosan, deniz hayvanlarından üretildiği için bazı kişilerin alerjisi olabiliyor. Alerjisi olmayan kişilerde chitosan zararları, yan etkileri görülmemektedir. Chitosana karşı alerjisi olan kişilerde görülen en sık yan etkiler mide bulantısı ve döküntülerdir.

Yapılan Yorumlar
Bu yazı için henüz yorum yapılmamış! İlk yorumu sen yapabilirsin.
Bir Yorum Yapın

x