Isıya dayanıksız olup, suda eriyebilme özelliğine sahip olan c vitamini, bazı durumlarda vücutta eksikliği görülebilir. Bundan dolayı dışarıdan takviye alınarak düzenli olarak vücutta dengesini korumuş olur. Unutulmamalıdır ki c vitamini faydaları ve zararları her açıdan ele alınması gerekir. Çünkü aşırı tüketimi sırasında kişiye zarar verebiliyor.
Başlıklar
İnsan vücuduna dokuların oluşabilmesi, yaraların iyileşmesi için büyük önem taşıyan bir durumdur. Suda eriyebilen ve ısıya dayanıksız oldukları için vücutta yakımı gerçekleştirilir. Bundan dolayı dışarıdan takviyesi alınarak bunun dengelenme oranı mümkündür.
C vitamini; serbest radikaller olarak bilinen zararlı fakat bazı durumlarda da yararlı olan antioksidandır. Pek çok hastalığı önlemek veya önüne geçebilmek adına düzenli alınması gerekir. Böylelikle sağlık sorunlarının önüne geçilerek, kişiyi en iyi şekilde korur.
Vücudumuza düzenli olarak depolanması gereken vitamin türleri arasında yer alan C vitamini, ihtiyaç durumunda alınmalıdır. Bunun uzman hekimler tarafından belirlenerek alınması uygun görülür. Çünkü vücuttaki denge miktarına göre değişim gösterebilir. Bu yüzden c vitamini faydaları ve zararları olduğunu unutmamak gerekir. Günlük ihtiyaç durumuna göre düzenlenerek alınır. 20 yaş üstü olan kadınlarda 75mg iken erkeklerde bu durum 90 mg olur.
Günlük besin ihtiyacının karşılanabilmesi için alınan gıdaların, vücuda faydası vardır. Bundan dolayı düzenli ve sağlıklı alınan C vitamini ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirip, sağlığın korunması hedeflenir. C vitamini içeren besinler; domates, roka, marul, yeşillik, kapya ve yeşil biber, limon, kivi, ananas, portakal, mandalina, kuşburnu, ıspanak, greyfurt ve daha birçok besin sıralanabilir.
Genellikle, c vitamini daha çok meyve tüketiminde karşımıza çıkan durumlardan biridir. Bağışıklık sistemini güçlendirip, insanı dinç tutmaya yardımcı olur. C vitamini değerinde olan meyveler; brokoli, portakal, kivi, kara mücver, mandalina, çilek, limon, greyfurt, papaya şeklinde sıklıkla tüketilmiş olur.
Vücutta görülen C vitamini bazı belirtiler sonucunda fark edilebilir. Bu yüzden c vitamini eksikliği belirtileri yaraların geç iyileşmesine, şiş ve ağrılı eklem oluşumuna, enfeksiyonların artması ve ağırlaşmasına, kuru saç sorununa, bağışıklık sisteminin zayıflamasına, saçların cansız ve kuru olmasına sebep olur. Düzenli ve yeterli miktarda dışarıdan alınan takviye ile birlikte dengelenmesi sağlanmış olur.
Bazı kişilerin turunçgillere alerjisi olabilir. Bundan kaynaklı olarak yedikleri çiğ turunçgillerden sonra bazı belirtiler görünmeye başlar. Bu belirtiler arasında, kan basıncının düşüş göstermesi, astım, kızaran cilt, kurdeşen, boğazda ve ağızda şişlik, ishal, kusma gibi belirtiler görünmesi durumunda alınan besinin tüketimi kesilmelidir.
Gün içinde iki kere kullanıma uygundur. Bu durum sabah ve akşam olarak temiz cilde masaj yapma sonucunda uygulanmalıdır. Nemlendirme işlemi yapılmadan tonik uygulanması gerekir. Böylelikle daha etkili sonuçların alınması sağlanır. Cilde sürülen ince tabaka ile birlikte kısa süre içinde etkisini görebilmek mümkündür.
Genel kapsamda; c vitamini cilde faydaları ve zararları olarak iki farklı şekilde ele alınır. Bu yüzden;
Faydaları
Zararları;
C vitaminin fazla alınması durumunda kişide bazı yan etkilerin oluşumuna neden olur. Bundan dolayı c vitamini faydaları ve zararları kişiden kişiye değişim gösterdiğini unutmamak gerekir. Fazla alınan C vitamininde uykusuzluk veya uykulu hissetme, mide ekşimesi, karın krampları gibi kişiyi rahatsız edecek şekilde görülür.
Çevresel ve genetik faktörlerden kaynaklı olarak cilt zamanla kötü bir şekilde etkilenmiş olur. Bu yüzden vücudun ihtiyaç duyduğu ve zarar vermediği şekilde dışarıdan takviyesi gerçekleştirilir. Ciltteki sorunları gidererek çok büyük etkiler oluşturur. Kısa süre içinde ciltteki değişimi görmek mümkündür. Böylelikle hem cilt tonunu eşitler hem de sarkmayı önleyerek daha canlı cilt oluşumunda rol oynar.
Calcium Magnesium Plus Zinc Faydaları
Bilgilendirme için teşekkürler
[…] Protein bulunur. Aynı zamanda içerisinde bol miktarda C vitamini, kalsiyum, B6 vitamini, demir, kobamalin ve magnezyumda […]