Bitkisel yağlardan elde edilen gliserin tarihten günümüze kadar gelmiştir ve birçok alanda bitkisel gliserin kullanılmaktadır. Gıdadan kişisel bakım ürünlerinde ilaç sanayinde birçok alanda kullanılmaktadır. Eskiden daha çok mum yapımda kullanılan gliserin günümüzde artık kullanım alanı oldukça genişlemiştir. Bu yazımızda birçok alanda kullan bitkisel gliserin faydaları ve zararları hakkında bilgi vermeye çalışacağız.
Başlıklar
Organik bir bileşen olan gliserin bitkisel yağlardan elde edilir. İçerisinde oksijen, hidrojen ve karbon moleküllerinden oluşur.
Gliserinin bağlayıcı özelliği olduğundan birçok alanda kullanıyor. İlaçlarda ve gıda sanayisinde kullanılıyor. En çok kullanıldı alan ise kozmetik ürünlerdir. Çünkü gliserinin su tutucu özelliği olduğundan cilt nemlendirici özelliği vardır.
Bitkisel gliserin mumların hammaddesinde bulunur. Sabunlarda, kozmetik ürünlerde, ilaç sanayisinde öksürük şuruplarında, gıda sanayisinde bulunur.
Daha çok kozmetik ürünlerinde cilt bakım ürünlerinde kullanılan bitkisel gliserin farklı alanlarda da kullanılmaktadır.
Her ürünün yan etkileri olduğu gibi gliserininde yan etkileri vardır. Bitkisel gliserin faydaları ve zararları vardır. Bitkisel gliserin dendiğinde bitkisel olan ürünlerin yan etkileri olmadığı düşünülebilir ama bitkisel ürünlerinde yan etkileri bulunur. Bitkisel gliserin alerjisi belirtileri şöyledir. Gliserini direkt olarak eğer cildinize sürecekseniz önce cildinizin az bir kısmına sürüp test etmek gerekir yoksa ciltte kızarıklık döküntü gibi yan etkileri olabilir. Eğer ağız yoluyla aldıysanız kusma, baş dönmesi ve aşırı baş ağrısı gibi belirtileri gösterir.
Bitkisel gliserinin birçok faydası olduğu gibi zararları da vardır. Özellikle kozmetikte kullanıldığını biliniyor. Daha çok cilt bakım ürünlerinde kullanıldığı için şimdi de bitkisel gliserinin cilde faydaları ve zararları neler onlar merak ediliyor. Önce cildimize olan faydaları neler bunlar bilinmeli daha sonra da zararlarını öğrenmek gerekir. Cildinizi besler ve nemlendirir. Yumuşak bir cilde sahip olmak istiyorsanız gliserin en iyi seçenektir. Ayrıca ince kırışıklıkları giderir cildin genç görünümünü sağlar. Cildinizdeki ton farklılıklarını ortadan kaldırır ve cildinizi aydınlatır ten rengini açar. Bitkisel gliserin göz çevresine de sürülebilir. Göz çevresindeki morlukları giderir ve gözlerinizin daha canlı bir görünümüne kavuşmasını sağlar.
Ayrıca hücreleri yenileme özelliğine de sahiptir. Ayrıca nemlendirici özelliğe sahip olduğundan dudakları ve ayak topuklarını nemlendirir ve yumuşatır. Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarına da iyi gelir. Peki, bitkisel gliserinin cilde zararlarını nelerdir? Bitkisel gliserin pek fazla zararı yoktur cildinize doğrudan uyguladığımız da ciltteki gözenekleri kapatabilir.
Saç derisindeki yağlanmayı dengeler ve saç tellerini besler canlandırır. Kuru saçlarda doğal bir nemlendirici özelliğe sahiptir.
Bitkisel gliserin faydaları oldukça fazla şimdi faydalarını maddeler halinde yazalım.
Antibakteriyel ve antiviral özelliğe sahiptir.
Oldukça faydalı olan bitkisel gliserin faydaları saymakla bitmez.
Bitkisel Yağların Faydaları Ve Zararları
Birçok alanda kullanılan ve oldukça faydalı olan bitkisel gliserin faydaları ve zararları hakkında bilgileri öğrendikten sonra zararlarının ne olduğu da araştırılmaktadır. Gliserin eğer gıdalarda kullanılıyorsa herhangi bir yan etkisi olmaz. Ağızdan alınırsa eğer bazen müshil olarak kullanılır. Bu şekilde alındığında yan etkileri görülebilir.
gibi yan etkileri görülebilir.
[…] Bitkisel Gliserin Faydaları Ve Zararları […]
bilgilendirme için teşekkürler
bilgilendirme için teşekkürler
bilgilendirme için teşekkürler