Balgam Atmanın Faydaları

admin39
6 dk okuma süresi

Vücut dokularının üretmiş olduğu kaygan, lifli ve normal bir yapıya sahip olan balgam vücut fonksiyonları konusunda rol oynar. Balgam atmanın faydaları olurken zararları da olabiliyor. Balgam hayati organların kurumasını önler ve koruyucu bir tabaka şeklinde görevini yerine getirir. Sağlıklı bir insan vücudu gün içerisinde ortalama olarak 1 ile 1,5 litre arasında balgam üretiyor. Her soluk alıp verdiğimiz zaman oksijen ile beraber havada bulunan canlı veya ansız maddeler de akciğerlerimize ulaşır.

Akciğerlerimize oluşan bu yabancı maddelere karşı vücudumuzu koruyan balgamdır. Balgamın yapı olarak jeli andırır. Akciğerlerimize ve vücudumuza giren buz zararlı maddeler ise jelin yani balgamın içerisinde hapsedilir. Ve balgamı vücudumuzdan dışarıya attığımız zaman bu zararlı maddelerde balgam ile beraber vücudumuzdan dışarıya atılır. Eğer zararlı maddeler vücudumuzdan dışarı atılmasaydı birçok ciddi rahatsızlığa yol açabilirdi.

Balgam Nasıl Oluşur? Hastalık Belirtisi Midir?

Balgam altı solunum yollarında ve akciğerlerde ortaya çıkan bir mukus türüdür. Balgam hastalık oluşturmaz hastalıklardan korur. Solunum yollarını temiz tutar ve vücudu bakteri, virüs gibi kötü etkenlerden korur. Sağlıklı veya sağlıksız her insan günlük olarak 1 ile 1,5 litre arası balgam üretir. Hastalık zamanlarında balgam üretimi kat ve kat artar bunun sebebi vücuda giren bakterilerden organları korumak içindir. Akciğerlerde oluşan enfeksiyonlar veya alerjiler gibi nedenler ile balgam üretimi artar. Oluşan balgam öksürük yolu ile boğazdan dışarıya atılır. Balgamın rengi ve kıvamı birçok hastalığın habercisi olabilir. Aynı zamanda sigar, kuru hava, bazı gıdalar tüketimi gibi nedenlerden dolayı da balgam oluşumu artar.

Boğazda Yapışkan Balgam Neden Olur?

Balgamın birçok rengi ve farklı kıvamları olabiliyor. Bunun nedeni bakterilerden dolayıdır. Aynı zamanda rengi ve kıvamı bazı hastalıkların habercisidir. Balgamın kıvamlarından biride yapışkan kıvamlı olmasıdır. Balgamız yapışkan kıvamda olma sebebi;

Soğuk algınlığı, solunum yolu enfeksiyonu ve grip gibi rahatsızlıkların sonucunda balgam üretimi artar. Balgam üretiminin artması ve genellikle enfeksiyon kapılmasından dolayı yapışkan balgam ortaya çıkar.

balgam söktürücü ilaçlar faydaları, balgam söktürücü ilaçlar işe yarar mı, Balgam söktürmek için birçok kimyasal ilaç satılmaktadır. Bu ilaçları kullanmak için doktora gidebilir ve size uygun balgam söktürücü ilaçlar alarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca kısa sürede tedavi olmanızı sağlayacak doğal balgam söktürücü ilaç için şu tarifi kullanabilirsiniz; Malzemeler; • 1 adet kuru soğan ve 1 diş sarımsak, • Sıcak su (1 S.B) • Bal (3 Y.K.) • Tarçın (1 T.K.) • 1 adet limonun suyu

Balgam Söktürücü İlaçlar

Balgam söktürmek için birçok kimyasal ilaç satılmaktadır. Bu ilaçları kullanmak için doktora gidebilir ve size uygun balgam söktürücü ilaçlar alarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca kısa sürede tedavi olmanızı sağlayacak doğal balgam söktürücü ilaç için şu tarifi kullanabilirsiniz;

Malzemeler;

  • 1 adet kuru soğan ve 1 diş sarımsak,
  • Sıcak su (1 S.B)
  • Bal (3 Y.K.)
  • Tarçın (1 T.K.)
  • 1 adet limonun suyu

Tarif;

  • Kuru soğanı ve sarımsağı küp küp doğrayarak bir kavanoz içerisine ekleyin.
  • Kavanozun içerisine 1 su bardağı sıcak su dökün ve kavanozun kapağını kapatın ve soğuyana kadar bekleyin.
  • Soğuduktan sonra suyunu süzüp karışımı bir kaba koyun.
  • Kabın içerisine diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın.
  • Hazırlanan karışımı her yemekten sonra 2-3 yemek kaşığı kadar tüketin.

Balgam Atmak Faydalı Mıdır?

Balgam solunum sistemi için hayati bir öneme sahiptir. Dışarıdan gelen bakteriler ve virüsler balgamın içerisinde hapsedilir. Hapsedilen bakterileri ve virüsleri vücuttan dışarıya atmak için balgamın vücuttan dışarıya atılması gerekir. Balgam vücuttan dışarı atıldığı zaman bakterileri ve virüsleri de beraber götürür. Bu nedenle balgam atmak faydalıdır.

Bitmeyen Balgam Hastalık Habercisi Midir?

Balgam atmanın faydaları nelerdir? Konu başlığı gibi birçok kişi balgamın hastalık habercisi olup olmadığı merak etmektedir. Rahatsızlık hissetmeden ve nadir olarak balgam oluşması herhangi bir hastalıktan dolayı kaynaklanmaz. Ancak sürekli olarak balgam oluşması, balgamın farklı renkli olması ve kıvamının farklı olması bir hastalık habercisi olabilir.

C Vitamini Balgam Söktürür Mü?

Balgamın oluşma nedeni soğuk algınlığı, grip ve öksürük gibi semptomlardan dolayı ortaya çıkar. C vitamini bildiğimiz üzere soğuk algınlığı ve öksürük gibi semptomların hafiflemesinde oldukça büyük bir rol oynar. Bu nedenle C vitamini tüketmek bu rahatsızlıkları ortadan kaldıracağı için balgama da iyi gelir.

Balgam Boğaz Ağrısı Yapar Mı?

Boğaz ağrısı boğaz bölgesinde hissedilen kuruluk, yanma, yutkunma zorluğu gibi boğaz içinin enfeksiyon kapması veya tahriş olmasından dolayı oluşur. Balgam bu gibi rahatsızlıkların giderilmesinde önemli rol oynar. Bu nedenle balgam boğaz ağrısı yapmaz aksine boğaz rahatsızlıkları giderir.

balgam vücuttan nasıl atılır, Balgamın oluşma nedeni soğuk algınlığı, grip ve öksürük gibi semptomlardan dolayı ortaya çıkar. C vitamini bildiğimiz üzere soğuk algınlığı ve öksürük gibi semptomların hafiflemesinde oldukça büyük bir rol oynar. Bu nedenle C vitamini tüketmek bu rahatsızlıkları ortadan kaldıracağı için balgama da iyi gelir.

Balgam Vücuttan Nasıl Atılır?

Balgam sökücü ilaçlar içmek veya doğal yollar bağlam sökücü karışımları kullanarak balgamın vücuttan atılmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bol bol su içmek katılaşan balgamı yumuşatır ve boğazdan atılmasını sağlar. Bol su içmenin yanı sıra sıcak su ile duş almak ve buharı 5-10 dakika kadar solumakta balgamı yumuşatarak boğazdan atılmasını sağlar.

İlgili İçerik
Balmumu faydaları ve zararları ile bilinir ve çokça kişi tarafından kullanılır. Arı petekleri de...

Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer?

Balgamlı öksürüğün geçmesi için en çok kullanılan tereyağlı pekmez karışımını kullanabilirsiniz. Tereyağlı pekmez balgam söktürücü ve öksürük denilince akla ilk gelen bitkisel ilaçtır. Tereyağlı pekmez tarifi şu şekildedir;

  • 1 bardak suyu kaynatın.
  • Kaynayan suyun içerisine 1 kaşık tereyağı ve 1 kaşık pekmez ekleyin.
  • Karıcım kaynadıktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra karışımı gün içerisinde yavaş yavaş tüketebilirsiniz.

Balgam Mide Bulantısı Yapar Mı?

Bağışıklık sistemi güçsüz olanlarda balgam mide bulantısı yapabilir. Bunun sebebi balgam söktürme sırasında akciğer ve solunum yollarının zorlanmasından dolayı olur. Bağışıklık sistemi güçlü kişilerde balgam mide bulantısı yapmaz.

balgam atmanın faydaları, balgam atmanın vücuda faydaları, balgam atmanın zararları, balgam çıkartmanın faydaları, Balgamın birçok rengi ve farklı kıvamları olabiliyor. Bunun nedeni bakterilerden dolayıdır. Aynı zamanda rengi ve kıvamı bazı hastalıkların habercisidir. Balgamın kıvamlarından biride yapışkan kıvamlı olmasıdır. Balgamız yapışkan kıvamda olma sebebi; Soğuk algınlığı, solunum yolu enfeksiyonu ve grip gibi rahatsızlıkların sonucunda balgam üretimi artar. Balgam üretiminin artması ve genellikle enfeksiyon kapılmasından dolayı yapışkan balgam ortaya çıkar.

Balgam Atmanın Faydaları

Balgam atmanın faydaları şunlardır;

  • Vücuda giren bakteriler ve virüsler balgam içerisinde toplanır ve balgam vücuttan dışarıya atılınca bu zararlı maddelerden vücuttan dışarıya atılır.
  • Soğuk algınlığa neden olan bakteri ve virüsler balgam yardımıyla dışarıya atılır ve soğuk algınlığın tedavisine yardımcı olur.

Aynısefa Bitkisi Faydaları ve Zararları

Balgamın Zararları

Balgamın zararları var mıdır? Soru başlığı birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Balgamın herhangi bir zararı yoktur. Aksine vücudu koruduğu için oldukça faydalıdır.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

x