Astragalus Bitkisi Faydaları Ve Zararları

admin39
5 dk okuma süresi

Günümüzde pek çok hastalığın tedavisinde alternatif tıbba yönelik tedaviler denenmeye başlanmıştır. Kullanılan ilaçların yan etkileri düşünüldüğünde, bitkisel tedavi metotlarına yönelmek oldukça makul görünmektedir. İlaç kullanmaktan hoşlanmayan, fakat hastalıklara karşı da korunmak isteyen pek çok kişi, bitkilerden ve bitkilerin mucizevi etkisinden faydalanır. Astragalus bitkisi faydaları ve zararları kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmektedir. Günümüzde pek çok bitkinin birbirinden farklı yararlarını duyabilmeniz mümkündür.  Bu bitkilerden biri de astragalus bitkisidir. Astragalus bitkisi ülkemizde genellikle Geven otu olarak bilinir. Alternatif tıbbın mucizevi bitkilerinden biri olan astragalus bitkisinin Asya kökenli olduğu bilinir. Astragalus pek çok farklı formda kullanılabilen bir bitkidir.

Astragalus Nedir? Nerelerde Yetişir?

Astragalus şifalı bir bitkidir. Asya kökenli olan astragalusun, Çin’in kuzeyinde ve Moğolistan taraflarında fazlaca bulunduğu bilinir. Ülkemizde Geven olarak bilinen bitki, antik Yunanda sıklıkla kullanılan bitkilerden biriydi. Astragalus ismi Yunancadan gelir. Yunancada astragalus topuk kemiği demektir. Günümüzde astragalus Çin’de oldukça kıymetli bitkilerden biridir. Geçmiş yüzyıllarda pek çok araştırmaya konu olmuş olan astragalus bitkisi Çin tıbbında bağışıklığı güçlendirici olarak bilmektedir.

astragalus ne için kullanılır, astragalus kullanım alanları

Astragalus Ne İçin Kullanılır?

Ülkemizde birbirinden farklı astragalus türü yer alır. Astragalus kapsül faydaları günümüzde bu bitki genellikle çay olarak tüketilmekte ya da bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği nedeniyle kapsül olarak kullanılabilir. Yaşlanma karşıtı etkisi olduğu bilindiğinden kozmetik sektöründe de adını duyurmuş bitkilerden bir tanesidir. Astragalus bitkisi faydaları ve zararları aynı zamanda alternatif tıpta adını sıklıkla duyabileceğiniz mucizevi bitkilerden biridir.

Geven Otu Nerelerde Bulunur?

Asya kökenli bir bitki olan Geven otunu ülkemizde pek çok yerde görebilirsiniz. Ülkemizde en fazla yetiştiği iller İzmir, Isparta, Burdur, Sivas ve daha pek çok ilimizde Geven otu türleri bulunur.

Astragalus Nasıl Kullanılır?

Astragalus bitkisi çok farklı formlarda kullanılabilen bir bitkidir. Bitkinin köklerinden elde edilen tozlar kaynatılıp tüketilebilir, yine aynı şekilde  bitkinin yapraklarını ve kökünü öğüterek birçok yemeğiniz de baharat olarak kullanabilmemiz mümkündür.  Yapraklarını bitki çayı olarak da değerlendirebilirsiniz. Kurusunu ya da yaşını yemiş olarak tüketebilirsiniz.

Astragalus Bileşenleri Nelerdir?

Astragalus bitkisinin pek çok bileşeni bulunur. Bunlardan başlıcaları; saponinler, polisakaritler, triterpenoid ve flavonoidlerdir.

Astragalus Solgar Faydaları

Astragalus solgar her gün minimum 1 kapsül maksimum 3 kapsül olacak şekilde bağışıklık destekleyici olarak kullanılır. Bitkisel bir kapsül olan astragalus solgarın içerisinde, alerjen herhangi bir madde yer almaz. Vegan ve vejataryenlere uygun olarak üretilmiştir.

Astragalus Root Extract Faydaları

Astragalus root extract bağışıklık güçlendirici, zindelik veren bir gıda takviyesidir. Astragalus root extract ile gününüzü daha enerjik ve formda geçirebilirsiniz.

Astragalus Kapsül Faydaları

Astragalus kapsül faydaları özelinde her 1 astragalus bitkisel kapsülün içerisinde, Çin geveni kök tozu ve Çin geveni kök ekstresi yer alır. Antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendiren astragalus bitkisel kapsülün aynı zamanda idrar söktürücü özelliği de bulunur.

Astragalus Kökü Faydaları

Astragalus kökünü aktarlarda bulabilmeniz mümkündür. Kökündeki kahverengi kabuğun soyulması ile ortaya çıkan sarı öz enerji verici özelliği ile bilinir. Astragalus kökü öğütülerek şifa niyetine yemeklerde baharat olarak kullanılabilir.

Astragalus Kimler Kullanamaz?

Astragalus bitkisi faydaları ve zararları bulunmaktadır. Astragalus bitkisinin kullanılamayacağı bazı durumlar vardır. Bunlar;

  • Astragalus bitkisinin kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte kullanımının kanama riskini artırdığı bilinir. Özellikle cerrahi bir operasyon öncesinde bu bitkiyi kullanmamanız gerekir.
  • Yapılan bazı laboratuvar çalışmalarına göre astragalus bitkisinde yer alan bazı bileşenlerin kanser tedavisinin etkisini önleyebileceği öne sürülür.
  • Organ nakli sonrası kullanılan bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıyorsanız astragalus, kullanılan ilaçların etkilerini azaltabildiğinden kullanılması önerilir.
  • Eğer hâlihazırda idrar söktürücü bir ilaç kullanıyorsanız astragalus idrar söktürücü bu ilaçların etkilerini artırabildiğinden bu gibi durumlarda kullanılması önerilir.

astragalus bitkisi faydaları, astragalus bitkisi zararları, astragalus bitkisi faydaları nelerdir, Günümüzde pek çok hastalığın tedavisinde alternatif tıbba yönelik tedaviler denenmeye başlanmıştır. Kullanılan ilaçların yan etkileri düşünüldüğünde, bitkisel tedavi metotlarına yönelmek oldukça makul görünmektedir. İlaç kullanmaktan hoşlanmayan, fakat hastalıklara karşı da korunmak isteyen pek çok kişi, bitkilerden ve bitkilerin mucizevi etkisinden faydalanır. Astragalus bitkisi faydaları ve zararları kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmektedir. Günümüzde pek çok bitkinin birbirinden farklı yararlarını duyabilmeniz mümkündür. Bu bitkilerden biri de astragalus bitkisidir. Astragalus bitkisi ülkemizde genellikle Geven otu olarak bilinir. Alternatif tıbbın mucizevi bitkilerinden biri olan astragalus bitkisinin Asya kökenli olduğu bilinir. Astragalus pek çok farklı formda kullanılabilen bir bitkidir.

Astragalus Bitkisi Faydaları

Astragalus bitkisi bilinen önemli faydaları vardır. Bu yüzden önemle kullanılması tavsiye edilir.

  • Antioksidan özelliği ile vücudun kanser hücrelerine karşı dirençli hale gelmesini sağlar.
  • İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.
  • Vücutta bulunan enfeksiyonları azaltır.
  • Ödem atıcı özelliği ile bilinir.
  • Vücutta oluşum gösterebilecek tümörlerin gelişimini yavaşlattığı bilinir.
  • Kalp damar sağlığına faydalıdır.
  • Antioksidan özelliği sayesinde cilt hücrelerini yenileyerek cildin yaşlanmasını geciktirir. Bu nedenle kozmetik sektöründe kullanılan bitkilerden biridir. Cilt hastalıkları için tedavi maksatlı da kullanılır.
  • Hücre yenileyici özelliği ile cilt dokusunu onarır.
  • İçerisinde yer alan bol miktarda selenyum içeriği sayesinde kanda pıhtılaşma azaltıcı özelliği bulunur.
  • İdrarda protein birikmesini engellediğinden prostat düşmanı bir bitkidir.
  • Dalakta ve akciğerde meydana gelebilecek hastalıklara karşı koruyucudur.
  • Halsizlik yaşayan hastalara sıklıkla önerilen bitkilerden biridir.
  • Kan dolaşımını artırarak iştahsızlık, ishal gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilinir.
  • Kemik iliğinde bulunmakta olan kök hücre sayısını artırdığı öne sürülür.
  • Vücudun hormonal dengesini ve kan şekerini düzenleyici özelliği bulunur.
  • Gribal enfeksiyonların etkisini azalttığı bilinir.
  • Hazımsızlık için kullanılır.
  • Kemoterapi alan hastalardaki yorgunluk ve iştahsızlık gibi durumlara iyi geldiği öne sürülür.
  • Vücudun direncini artırır, trombosit aktivitesini yükselterek vücudun virüs, mantar gibi enfeksiyonlarla olan savaşına destek olur.
  • Kadınlarda doğurganlık konusunda etkin rol aldığı bilinir.
  • Terleme sorununa iyi geldiği de astragalus bitkisi faydaları arasında yer alır.

Astaksantin Faydaları ve Zararları

Astragalus Bitkisi Zararları

Astragalus bitkisi zararları açısından astragalus bitkisi pek çok faydası olan mucizevi bir bitki olsa da bazen bazı bünyelerde zararlı etkiler oluşturabilir. Bunlardan bazıları;

  • Ciltte döküntü ve kaşıntı
  • Bulantı ve kusma
  • İshal
  • Burun akıntısı
  • Taşikardi

Bunlara ek olarak astragalus bitkisi faydaları ve zararları hamile ve emziren anneler üzerinde yapılan yeterli düzeyde bir laboratuvar çalışması bulunmadığından hamile ve emziren annelerin kullanmaması daha sağlıklı olacaktır. Merkezi sinir sistemi ile ilgili bir hastalığınız ya da romatizmal bir hastalığınız varsa, astragalus bağışıklık sistemi aktivitesinde önemli rol aldığından astragalus bitkisinden uzak durmak bu hastalar için doğru bir tercih olacaktır.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

x