Ahlat bitkisi her türlü iklim şartlarına uyum sağlayan yabani bir armut çeşididir. Ahlat bitkisi faydaları ve zararları nelerdir? ahlat sirkesinin faydaları nelerdir? konusu oldukça merak edilmektedir. Genelde buruk bir lezzeti vardır. Ahlat bitkisinin sinir sistemi üzerinde oldukça önemli bir etkisi vardır. Sıcak su içerisinde haşlanıp içildiği zaman ishali kesmektedir. Tok karnına kurutulup taze olarak yenildiği taktirde böbreklerin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur.
Başlıklar
Ahlat bitkisi doğal ortamda kendiliğinden yetişmekte olan yabani bir armut çeşididir .Özellikle hava kirliliğine ve kuraklığa karşı dayanıklılık göstermektedir. Ahlat bitkisi 3 ile 10 metre arasında boylanır. Genellikle yaprakları dar yeşili gri yoğun türlü ve tam kenarında olmaktadır. Oldukça buruk bir lezzeti vardır. Ahlat bitkisinin olgunlaşmamış olan meyveleri kişileri zehirlemektedir . Mümkün olduğu taktirde olgunlaşmış ahlat meyveleri toplanıp tüketilmelidir.
Kendiliğinden yetişen ve halk arasında yaban armudu olarak da bilinen ahlat bitkisi olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklılık göstermesi ile bilinmektedir. Türkiye’de ahlat bitkisi daha çok ormanlık alanlarda ve bozkır alanlarında yetişmektedir. Fakat özellikle belirtilmesi gerekir ki her türlü iklim şartlarına uyum sağladığı için Anadolu’nun her yerinde kolaylıkla yetişebilmektedir.
Yaban armudu olarak da bilinen ahlat bitkisi insan sağlığına oldukça fazla fayda vermektedir. Özellikle ahlat bitkisi sinir sistemini yatıştırmak amacı ile kullanılmaktadır. Depresyona, strese çok iyi gelmektedir. Zehirli böcek sokmalarında böceklerin vücuda yayılmış olduğu zehri kontrol altına alır ve yok eder. Kalp rahatsızlıkları riskini azaltır. ahlat bitkisi faydaları ve zararları pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Özellikle insan sağlığına olumlu yönde etkisi oldukça fazladır. Göz hastalıklarından biri olan ve kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen Katarakt rahatsızlığına iyi gelmektedir. Yine aynı zamanda ciltte oluşan kırışıklıkların, yaşlılık lekelerinin ve ince çizgilerin yok edilmesine yardımcı olmaktadır. Erken yaşlanma sorununa birebir çözüm olarak gösterilmektedir.
Halk arasında yabani armut olarak adlandırılan ahlat meyvesi özellikle olgunlaştıktan sonra yenmelidir. Olgunlaşmayan ahlat meyveleri ne yazık ki tüketen kişileri zehirlemektedir. Ahlat meyvesi her türlü olumsuz hava koşullarına karşı oldukça fazla dayanıklılık göstermektedir. Neredeyse Anadolu’nun hemen her yerinde yer alan bir ağaç türü olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kendiliğinden yetişen yabani armut çeşidi olan ahlat bitkisi tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır. Ahlat bitkisi özellikle ağaçtan toplanmalıdır . Taze değilse kesinlikle tüketilmemelidir. Kabızlık sorunu ile karşı karşıya kalan kişiler ahlat bitkisi yememelidir. Çünkü ahlat bitkisinin meyvesi ishali keserek kabızlık sorunu meydana gelmesine zemin hazırlamaktadır. Kabızlık sorunu ile karşı karşıya kalan kişilerin ahlat bitkisi tüketmemesi gerekmektedir.
Ahlat sirkesinin faydaları oldukça fazladır. İnsan sağlığına oldukça faydası olan ahlat meyvesinden sirke de elde edilmektedir. Ahlat sirkesinin tadı elma sirkesi ile benzerlik göstermektedir. Üzüm ve incir sirkesi gibi keskin bir kokusu yoktur. Genelde zayıflamak, yağ yakmak, antioksidan özelliğinden yararlanmak ve metabolizmayı hızlandırmak için ahlat sirkesi yapılmaktadır. İnsan vücuduna fazlasıyla fayda veren ahlat sirkesinin yapılışı aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir.
İshal durdurucu özelliği sayesinde özellikle boşaltım sistemi hastalıklarına faydası olan ahlat meyveleri her türlü iklim şartlarına uyum sağlamaktadır. Ahlat meyvesinden içerisinde güçlü antioksidan yer alan sirke yapılmaktadır. Ahlat meyvesi ağaçtan toplanmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus olgunlaşmış ahlat meyvelerini tüketmektir. Eğer ahlat meyvelerinde olgunlaşma meydana gelmez ise kişileri zehirlemektedir. Ahlat meyvesi yaz aylarında çiçek açar. Sonbahar aylarında olgunlaşmaya başlar. Bu sebepten dolayı sonbahar aylarında olgunlaşan ahlat meyveler her daim sağlık açısından fayda sağlamaktadır.
Yabani dağ armudu olarak bilinen ahlat bitkisinin meyvelerinden sirke yapılmaktadır. Ahlat sirkesinin vücuda faydaları oldukça önemli bir konumda yerini almaktadır. Ahlat sirkesinin faydaları aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir.
Ahlat bitkisi faydaları aşağıda maddeler halinde belirtilmektedir..
Adam Otu Faydaları Ve Zararları
Vücuda oldukça faydası olan ahlat bitkisi zararı yalnızca kişilerde kabızlık sonra meydana gelmesine zemin hazırlamaktadır. Özellikle ahlat bitkisinin meyveleri ishali keser ve kabızlığa yol açar. Bunun yanı sıra ahlat bitkisi aç karnına tüketilirse ne yazık ki meyvesi tarafından kişileri zehirlemektedir.
[…] Ahlat Bitkisi Faydaları ve Zararları […]
Bilgilendirme için teşekkürler
Bilgilendirme için teşekkürler
ahlat bitkisi faydaları
İyiliğiYaşat
Doğamızı kirletenlere karşı, yarınlara yeşil bir çevre bırakmaya söz veriyoruz. _aksener…
– Paşabahçe Cam Sanayi
– Ereğli Demir Çelik
– İskenderun Demir Çelik
– ASELSAN Hisseleri
– HAVELSAN Hisseleri
– ETi…
Adil, bereketli, çevreci ve huzurlu yarınlara uyanmak için İyiBirDilek tut Türkiye’m!
Eğitim şart!
bilgilendirme için teşekkürler
bilgilendirme için teşekkürler