Ağırlık sporu günümüzde birçok kişinin merak saldığı ve formda kalmak için tercih edilen bir spor türüdür. Çoğu kişi bu sporun detaylarını merak eder. Ağırlık sporu faydaları ve zararları nelerdir? kimler yapabilir? nasıl yapılmalıdır? gibi detayları araştırıp ondan sonra başlamakta fayda vardır.
Başlıklar
Ağırlık sporu belirli ağırlık aletleri ile yapılan, vücuttaki kasların çalışmasını sağlayarak, fit bir görünüm oluşturan bir spordur. Düzenli yapıldı zaman, ideal vücut oranına ulaşılmış olur. Ek olarak sağlıklı beslenme ve sıvı tüketimi de önemlidir.
Ağırlık sporu kilo verdirmeden ziyade vücudu şekillendirme özelliğine sahiptir. Zamanla yağ yakımı olup, yerini bölgesel kaslara bıraktığı için, vücut daha sıkı ve fit görünür. Çok ciddi oranda kilo verme etkisi olmasa da vermeye yardımcı olur.
Çoğu kişi ağırlık sporu her gün yapılır mı diye merak eder. Bütün sporlarda olduğu gibi, antrenmanlar içinde belirli aralıklar olması şarttır. Yani dinlenme günleri olması gerekir. Eğer her gün ağırlık çalışmak istiyorsanız, bu sakıncalı olabilir. Her gün aynı kas grubu aynı egzersiz ile çalışmaz. İki gün arda arda ağırlık sporu yapılması doğru değildir. Haftada 2 ya da 3 gün tavsiye edilir. Spor yapmanın faydaları kısa bir süre de ortaya çıkmaz. Bunun için belirli bir zaman dilimi gerekir. Olumlu sonuç almak için, sabırlı ve düzenli olarak spor yapmak önemlidir.
Belirli bir plan dâhilinde ve bir uzman eşliğinde yapılmasında fayda vardır. Vücut kütle endeksinize göre belirlenecek olan programa uygun bir şekilde ağırlık sporunuzu yapabilirsiniz.
Ağırlık sporu aletleri vücut geliştirme için kullanılan aletlerdir. Çeşitli kas gruplarını ayrı ayrı çalıştırmak için tercih edilir. Aleti doğru kullanmak ve hangi bölge için kullanıldığını bilmek, son derece önemlidir. Yanlış alet kullanımı ve zorlamak, kas gelişimi yerine farkı bölgeler de sakatlık yaşamanıza neden olabilir. Bu açıdan bilinçli olmak gerekir.
Ağırlık sporu için en çok tercih edilen aletler; serbest ağırlık aletleri, ağırlık istasyonları, ağırlık makinaları, profesyonel koşu bandı, kondisyon artırıcı bisiklet, serbest ağırlık makinası, dambıllar, kum torbası ve pilates ürünleridir. Hepsi farklı bölgelerde farklı kaşları çalıştırmak için kullanılır. Haftada belirli bir zaman diliminde belirli sürelerde kullanılması gereken aletlerdir.
Ağırlık Sporu faydaları ve zararları vardır. Günümüzde birçok kişi tarafından yapılan bir spor haline gelmiştir. Genel olarak bir egzersiz gözü ile bakılır. Herkesin yapısı ve bünyesi bu spor için uygun olmayabilir. Bu yüzden dikkatli ve bilinçli yapmakta fayda vardır. Ağırlık çalışmanın insana fiziki olarak pek çok faydası bulunur. Öncelikle duruş bozukluğu olanlar için iyi bir seçenektir. Ayrıca ve metabolizmayı iyi çalıştırdığı için sindirim sistemi açısından faydalıdır. Kronik hastalığı olanlar tarafından da tercih edilir. Ağırlık sporu faydaları aşağıdaki gibidir;
Açık Hava Filtresi Faydaları Ve Zararları
Ağırlık sporu faydaları gibi ağırlık sporu zararlıları da vardır. Ağırlık sporu yaparken tekniği bilmek ock önemlidir. Aksi takdirde spor yaparken, başka şekilde zarar görebilirsiniz. Profesyonel olarak yapan birinden destek almak, çok önemlidir. Ağırlık sporları arasında en çok yapılan vücut geliştirme spordur. Bu spor kas yapmak isteyenler için çok önemlidir. Bol su tüketimi ve sağlıklı beslenme de günlük rutine dahil edilmelidir. Doping ilacı kullanan kişiler için tavsiye edilmez.
Spor yapmanın değil, bu sporu yaparken kullanılan besin ve içeceklerin etkisi fazladır. Eğer kas geliştirici bir ilaçla birlikte ağırlık sporu yapılıyorsa, bu sakıncalı olabilir. Bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Ayrıca protein diyetine girmiş kişiler içinde uygun bir spor değildir. Özelikle kadınlarda adet düzeni bozulabilir. Bununla birlikte birçok hastalık görülebilir. Bu yüzden ağırlık sporu yaparken, önemli detaylara dikkat edilmesi gerekir. Sporu doğru oranda ve doğru şekilde yapmak çok önemlidir. Ağırlık sporu zararları şu şekildedir;
[…] Ağırlık Sporu Faydaları ve Zararları […]
Bilgilendirme için teşekkürler
Bilgilendirme için teşekkürler
Kimyasallardan korkanlar için 2014 yılında Nature Chemistry’de enfes bir makale yayınlandı. Makalede, içerisinde Hİ…
Konuş Bay Nebati konuş!..
Böylece liyakat,ciddiyet,ağırlık,
inandırıcılık ve güven,….
tüm kavramlar ucuzluyor,değer…
Kare Geniş Halka Altın Küpe
Ağırlık 5,36gr
altinküpe küpe trendküpe altın küpemodelleri altınküpe…
Bu aşamada yasaklama ve düzenleme de fayda etmiyor. İnternet gibi dağıtık yapılarda merkez yok ama ağırlık noktalar…
Çok tesekkur ederim emeginize saglik Dogfart sitesine agirlik verebilor misiniz? Iyi seneler
Şeytanların sevmediği kelimeler ve bir de ezan. Ezan okumaya ağırlık verelim. Çoluk çocuk her ezan…
bilgilendirme için teşekkürler
bilgilendirme için teşekkürler